Zonnepanelen

M.B.V. Installaties - Services

M.B.V. installaties B.V. is uiteraard de aangewezen installateur als het gaat om zonnepanelen op uw woning. Zonnepanelen installeren moet goed en precies gebeuren waarbij M.B.V. Installaties B.V. een installateur is met vakmanschap, kennis en ervaring.

Zonnepanelen installeren op de juiste manier is belangrijk voor het rendement. Vertrouw dus volledig op onze expertise en inzet. Zo heb je jarenlang meer profijt van de zonnepanelen.

Vul het online formulier in en ontvang binnen een korte tijd een aantrekkelijke offerte voor zonnepanelen.

Lasten verlaging

Een duurzame investering leidt tot blijvende lastenverlagingen. Indien er een installatie wordt geplaatst die 100% van de te gebruiken energie opwekt, dan is er geen afhankelijk meer van de jaarlijks stijgende tarieven van de energie leverancier. Dit betreft toch gemiddeld zo’n 7% per jaar.

M.B.V. Installaties B.V.

Indien de financiële middelen er even niet zijn om per direct een installatie aan te schaffen, dan zijn er mogelijkheden om dit als verbouwing c.q. woningverbetering te financieren binnen de hypotheek. De fiscus betaalt dan mee aan het zonnepanelensysteem, daar de rente in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is. Op die manier verdient u de investering sneller terug.

Of de installatie nu direct of indirect wordt afbetaald, in alle gevallen wordt er maandelijks bespaard op de lasten en blijft er dus geld over voor andere zaken.

Meenemen in de hypotheek

Wanneer de financiering van een zonne-energie installatie wordt meegenomen in een hypothecaire lening dan betaalt de fiscus mee aan de installatie (renteaftrek). Op deze manier verdient de investering zich snel terug, afhankelijk van de hypotheekvorm.

M.B.V. Installaties B.V.

BTW teruggave

Vanaf 20 juni 2013 is het mogelijk de BTW die u heeft betaald bij de aankoop en montage van uw zonnepanelen terug te vragen bij de belastingdienst.
Om in aanmerking te komen voor de BTW teruggave van de koop en montage van uw zonnepanelen wordt u BTW ondernemer. Dit houdt in dat u op regelmatige basis stroom levert aan uw energieleverancier tegen een vergoeding. Wanneer u dit wilt zult u zich als ondernemer moeten aanmelden bij de belastingdienst.
Door u in te schrijven als BTW ondernemer heeft u het recht de BTW voor de aankoop en installatie van uw zonnepaneleninstallatie terug te krijgen van de belastingdienst. Wat betreft de betaling van BTW dient u BTW te betalen over het bedrag dat u ontvangt van de energieleverancier voor uw stroom, daarnaast moet er BTW betaald worden over de stroom die u direct verbruikt in uw huishouden. Wanneer het totale BTW bedrag per jaar een maximum van €1.345,- bedraagt hoeft u deze echter niet te betalen aan de belastingdienst, dit is een grens die particuliere zonnepaneel eigenaren in de praktijk zelden overschrijden.

M.B.V. Installaties B.V.

Salderen

Op uw zelf opgewekte energie heeft u recht op saldering. Dit betekent dat u het overschot aan energie dat uw zonnepanelen opleveren later verrekend kan worden, wanneer u een tekort aan stroom opwekt (bijvoorbeeld in de winter).
U betaalt dankzij deze regeling echter geen energiebelasting of BTW op deze stroom, wat het grootste gedeelte van de kosten opmaakt.
Hierdoor wordt de investering in zonnepanelen dus nog rendabeler! Meld wel even bij uw energieleverancier en netbeheerder dat u energie terug wil gaan leveren aan het net.

M.B.V. Installaties B.V.

Duurzame energie

Bij de productie van 1 kilowattuur (kWh) elektriciteit uit de verbranding van kolen komt minstens 900 gram CO2 vrij, bij gasverbranding is dat 400 gram. Bij zonlicht is dat veel lager: 50 gram. Dat scheelt een flinke slok op een borrel, zeker als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt.
Dat er bij zonne-energie nog CO2 vrijkomt, komt door de productie van de installaties zoals zonnepanelen en zonneboilers. Daarvoor zijn (nog) fossiele brandstoffen nodig en die tellen natuurlijk mee in de vergelijking met energie uit fossiele bronnen. De CO2 die vrijkomt door de bouw van koleninstallaties wordt ook meegewogen.
Zonnepanelen en zonneboilers produceren tijdens hun leven veel meer schone energie, dan er fossiele energie nodig is om de installaties te maken. Dat betekent dat een installatie netto veel meer CO2 bespaart, dan er vrijkomt bij de productie van een zonneboiler of -paneel.
Zonne-energie voorziet zelden in de volledige behoefte van elektriciteit of warm water van een huishouden. De zonopbrengst wisselt daarvoor teveel, naar gelang het seizoen of de weersomstandigheden. Maar u bespaart wel flink op CO2-uitstoot als u naast conventionele energie ook zonne-energie inzet.


 • gallery 1
 • Zonne-energie


  De meest gebruikte toepassing is door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen (ook wel PV-cellen genoemd). Die zetten het licht direct om in elektriciteit: zonnestroom. Het is een gemakkelijk toepasbare en milieuvriendelijke techniek om elektriciteit op te wekken. Teveel opgewekte elektriciteit kan eenvoudig aan het elektriciteitsnet worden geleverd.


 • gallery 4
 • Vergunningen


  In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of zonnecollectoren. Wel gelden bepaalde regels. Zo moet de hellingshoek van de collector of het paneel hetzelfde zijn als die van het dak. Wie niet voldoet aan alle voorwaarden, krijgt te maken met het bestemmingsplan. In dat geval is een vergunning nodig.


 • gallery 2
 • Omvormer


  Al onze elektrische apparaten werken op wisselstroom. Zonnepanelen maken echter gelijkstroom. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom van de zonnepanelen wordt omgezet in wisselstroom. De wisselstroom wordt vervolgens via de meterkast geleverd aan het stroomnet. De omvormer is het meest kwetsbare en tegelijkertijd het belangrijkste onderdeel van een zonnepanelen installatie. Het is daarom van groot belang om hier een juiste keuze in te maken. Welke omvormer? Omvormers zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Qua werking kunnen we alle omvormers verdelen in drie groepen. Onderstaand vindt u een overzicht van de drie groepen waar u uit kunt kiezen, met hun belangrijkste eigenschappen.


 • gallery 2
 • Mono en Poly kristallijn


  Poly- en mono-kristallijn zonnecellen worden uit dezelfde grondstof gemaakt, namelijk siliciumzand. Bij het stolproces van de poly-kristallijne cellen van vloeibare naar vaste vorm, laat men het silicium gewoon stollen zonder extra handelingen. De kristallen liggen dan in kriskras richting. Bij mono-kristallijn silicium gaat men de polarisatie van de kristallen beïnvloeden tijdens het stollen, zodat deze alle in dezelfde richting komen te liggen. Bij directe zonlicht instraling zal een mono-kristallijne cel iets meer stroom opwekken dan een poly-kristallijne cel van dezelfde oppervlakte. Met andere woorden, een mono-kristallijne cel neemt minder oppervlakte in dan een poly-kristallijne. In Nederland maakt het voor de jaarlijkse opbrengst echter niets uit of u MONO of POLY kristallijn zonnepanelen gebruikt.Voor nog meer informatie kijk ook eens op de website www.eigenstroom.eu

Naar EIGENSTROOM.EU


M.B.V. Installaties B.V.

Pakketboot 33

3991 CH, Houten

030 637 76 70

030 635 02 31DeanV IT Services Copyright © M.B.V. Installaties B.V.